Komfortosabb gyermekklinika

2020, október 22 - 14:51
Jelentős segítséget kapott a DE KK Gyermekgyógyászati Klinika Csecsemő Osztálya. Az intézmény a gyermekek és szüleik kényelemérzetének javítása érdekében fotelágyakat, ágymatracot, ágyneműket vehetett át cégek és magánszemélyek felajánlásából.

Összesen másfél millió forint értékű adománnyal segítették a Gyermekklinika Csecsemő Osztályát a felajánlók. Az összeg egy része pénz-, másik fele eszközadomány. Az intézmény valamivel több mint 700 ezer forintból finanszírozhatja a kórtermi felújításhoz szükséges munkákat, 800 ezer forint értékben pedig vadonatúj eszközökkel gazdagodott a klinikai osztály.

Berecz Orsolya adományozó szülő kezdeményezte a gyűjtést cégeknél és magánszemélyeknél, a felajánlásoknak köszönhetően 25 darab ágymatracot, 14 darab fotelágyat, rácsos védőágyakat, pelenkázókat és nagy mennyiségben ágyneműt helyeztek el a csecsemőosztályon.

Berecz Orsolya elmondta, hogy a kislányával három napig voltak a klinikán, ahol maximálisan meg volt elégedve a szakmai munkával és a személyzet hozzáállásával.

- A felajánlásoknak köszönhetően olyan segítséget tudtunk nyújtani a Gyermekeinkért Alapítványon keresztül a gyermekklinikának, amely révén a beteg gyerekek és szüleik komfortérzete tovább javítható – fogalmazott az adomány ünnepélyes átadásán .

Szabó Tamás, a gyermekklinika megbízott igazgatója hangsúlyozta: a gyógyító munka magas színvonala mellett törekedni kell arra, hogy az intézménybe érkezők a lehető legkomfortosabb elhelyezésben részesüljenek.

- A gyermekklinikán kiemelt prioritás a családbarát környezet megteremtése, a magas színvonalú ellátást biztosító infrastrukturális fejlesztések és eszközbeszerzések folytatása, melyeknek egyik kiemelt célja a gyermekek és a szülők komfortérzetének javítása – emelte ki a klinikaigazgató.

Bálega Erika, a Csecsemő Osztály vezetője szerint szükség volt a fejlesztésre, a részben elhasználódott eszközöket sikerült újakra cserélni.

- Az osztály igényeit áttekintve fontosnak tartottuk a már megkopott fotelágyak, matracok lecserélését, illetve új paplanok, párnák beszerzését. Az adományok révén otthonosabbá és komfortosabbá vált a csecsemőosztály – közölte az osztályvezető.

A DE KK Gyermekgyógyászati Klinika évente 23 ezer járó- és közel 10 ezer fekvőbeteget lát el, a Csecsemő Osztályon pedig havonta 100-120 kis beteget gyógyítanak.

Sajtóiroda - BZ


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.